صدای جمهوری اسلامی ایران

استاد دانشگاه با بیان اینكه كشورهای منطقه باید برای ایستادگی در مقابل اسرائیل به یك وفاق برسند تا بتوانند در مجامع بین‌اللملی تاثیر بگذارند و جامعه جهانی را با خود همراه كنند، گفت: همكاری همه جانبه كشورهای منطقه بر افكار عمومی و جامعه جهانی اثرگذار خواهد بود و ایستادگی تنها چند كشور نمی‌تواند پاسخگو باشد.

زهره حیدری، استاد دانشگاه و كارشناس حقوق بین‌الملل در مصاحبه با رادیو مقاومت، سكوت جامعه ملل در حوادث منطقه را ناشی از ناكامی آنها برشمرد و گفت: در جنگ‌ها، كشورها و طرفین درگیر باید قوانین مرتبط را رعایت كرده و حق زیر پا گذاشتن آن را ندارند. حق دسترسی به غذا از جمله حقوق بنیادین بشر است و تحت هیچ شرایطی قابل تعلیق نیست و نادیده گرفتن این حق به معنای به‌كار بردن بدترین جنایت‌های جنگی است چرا كه این امر می‌تواند منجر به مرگ ناشی از گرسنگی شود.
وی با اشاره به نقش غذا و ضرورت رساندن آن به افراد تحت مخاصمه افزود: حقوق بشر، استفاده از ابزار گرسنگی، نابود كردن یا غیر قابل استفاده كردن اموال برای حیات جمعیت غیرنظامی را جنایت جنگی علیه بشریت قلمداد كرده و حق دادخواهی را به این افراد می‌دهد و نقض این حق را می‌توان در نهادهای بین‌المللی دنبال كرد.
این استاد دانشگاه با اذعان به اینكه همكاری بین‌المللی كارآمد می‌تواند در حفظ جهان كارآمد باشد، خاطرنشان كرد: ایجاد سازمان ملل متحد نیز در راستای این امر بوده تا در سایه صلح پایدار، همكاری همه جانبه ملل با برخورداری از امنیت صورت گیرد، لذا كشورها می‌توانند با ایستادگی و عدم همكاری با رژیم و محكومیت آنها، اندكی جلوی عدم همكاری اسرائیل با جامعه ملل را بگیرند اما كشورها همكاری نمی‌كنند كه منجر به عدم امنیت غذایی برای ساكنان فلسطین شده است.
حیدری در رادیو مقاومت با بیان اینكه بررسی مسائل جنگ در پرتو حقوق بین‌الملل است، خاطرنشان كرد: مبانی قانونی در خصوص جنگ وجود دارد و كشورها می‌توانند در چارچوب قوانین خود، شرایط را بهبود بخشیده و رژیم را محكوم كنند. در غیر این صورت می‌توان شكایات را در مجامع دادگاهی بین‌المللی مطرح كرد اما نه تنها شاهد این روند نبودیم بلكه برخوردهای ساده‌ای در این حوزه صورت گرفته است.
وی همچنین تاكید كرد كه كشورهای منطقه باید برای ایستادگی در مقابل اسرائیل به یك وفاق برسند تا بتوانند در مجامع بین‌اللملی نیز تاثیر گذاشته و جامعه جهانی را با خود همراه كنند. اما ایستادگی تنها چند كشور نمی‌تواند پاسخگو باشد لذا همكاری همه جانبه كشورهای منطقه بر افكار عمومی و جامعه جهانی اثرگذار خواهد بود.
این كارشناس حقوق بین‌الملل با اشاره به نقش مهم رسانه‌ها در ایجاد آگاهی و روشن‌كردن اذهان عمومی تصریح كرد: رسانه با انتشار صحیح وقایع می‌تواند جهان و افراد عادی را آگاه كرده تا افكار را به سمت همكاری سوق دهد. امروز همكاری از حالت سنتی خارج شده و به سمت مجازی رفته است.
حیدری ادامه داد: در این حالت، جهانی شدن و شكسته شدن مرزها مطرح می‌شود، رسانه در شناساندن فجایع بشری و روشن شدن افكار عمومی كمك می‌كند تا بتوان افكار مورد نظر و صحیح را بر كرسی نشاند. با رسانه و فضای مجازی می‌توان افكار عمومی را جذب كرد تا بتوان به سمت اهداف مورد نظر پیش رفت. لذا تصویرپردازی و روایت صحیح از وقایع و نشان دادن به عموم جهان می‌تواند در تحقق اهداف روشن موثر واقع شود.

مرتبط با این خبر

  • احتمال حمله زمینی اسرائیل به سوریه/ با خلع سلاح لبنان، مخالفت شده است

  • ایران تكیه‌گاه جبهه مقاومت است/ گفتمان مقاومت پیشرفت كرده است

  • امنیت و منافع منطقه وابسته به ایستادگی در برابر صهیونیست‌هاست

  • یمنی‌ها اقتصاد رژیم صهیونیستی را فلج كرده‌اند/ تبدیل دریای سرخ به منطقه جنگی

  • بیانیه‌های كنفرانس كشورهای اسلامی عملی نمی‌شود

  • انبار سلاح‌های استراتژیك آمریكا تقریبا خالی است

  • زنان مقاوم فلسطینی؛ حماسه سازان طوفان‌الاقصی / شجاعت مردان، مدیون ایستادگی زنان است

  • عامل عقب‌ماندگی سینمای مقاومت در ایران، نبود نقشه‌راه است/ نگاه كمی بر كیفی در سینما غلبه كرده است

  • اسرائیل بداند، مقاومت؛ نماد زیست آزادگان جهان است/ تجارت مرگ اسرائیل بزرگترین شكست آنهاست

  • ایران و عربستان دو بال نیرومند برای ایجاد صلح و دوستی در منطقه